Yaqi Moka Express Two Band Badger pamacs

Írta: Bowapex

 

Miután teszteltem a High Mountain és a 24-es two band pamacsokat, nem volt kérdés, hogy rámegyek a a Yaqi 26-os two band borz kötegére is. Ilyenkor mindig lassan jön a posta természetesen, de végre megérkezett.

 

Elsőre nagyon pozitív benyomást tett rám. Tisztességes méretei és csodálatos kidolgozása egyből szemet szúr. Yaqi-ék nagyon tudnak pamacsot készíteni! (borotvát is, de erről még lesz cikk)

 

A fotók alapján kicsit kisebbre számítottam, bár az oldalukon megadott méretek egyeznek.

 

 

A nyél egy kotyogós kávéfőzőre emlékeztet a formája alapján, viszont áttetsző és mintha kávé kavarogna benne. Nagyon pofás darab. Az oktogonális forma elsőre nem tűnt túl kényelmesnek, de azért bíztam benne hogy jó lesz.

 

 

A köteg egy „two band” borz, amit tudomásom szerint az örvös sertésborz (más néven Hog Badger, vagy Arctonyx collaris) nevű állat bundájából nyernek. Ez egy Ázsiában honos borz fajta.

Nem silvertip a köteg, ami azt jelenti, hogy a szálvégek nem olyan puhák és a szőrszálak is vastagabbak. Ebből adódik, hogy a silvertip kötegek lágyabbak, viszont nem igazán lehet belőlük olyan gerinces köteget készíteni mint ebből. Valamit valamiért.

 

Használat előtt samponos kezelésnek vetettem alá, egyrészt higiéniai okokból, másrészt pedig a sampon remekül eltünteti az esetleges „ázott kutya” szagot. Hozzá kell tennem, hogy nem is igazán volt szaga, pedig ez jellemző a természetes szőrből készült pamacsokra. A samponos áztatás után pedig teljesen el is tűnt a szag.

 

Az első használatnál szinte „robbant” a hab. Nagyon gyorsan lehet vele elképesztően jó állagú és mennyiségű habot durrantani.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Arcon is remekül működik és egyáltalán nem szúr. Érdekes, hogy a High Mountain silvertip köteg szúrósabbnak bizonyult az első pár használat alkalmával. Ez a köteg gerinces és kellemesen puha szálvégekkel rendelkezik. A nagy méret lehet hátrány a kisebb kézzel, illetve pofalemezzel rendelkezőknek, de nálam ez a probléma nem áll fent. Egyetlen negatívum a pamaccsal szemben, hogy a nyélforma nem túl kényelmes. Az ergonómiát beáldozták a design oltárán. Ez nem azt jelenti, hogy nem lehet stabilan megfogni, de nálam csak a tenyerembe támasztott nyéllel nyújtott biztos fogást.

Az első pár alkalom alatt nem tapasztaltam hullást. Az első alkalommal jött ki egy szál, azóta semmi. Rendesen rögzített, stabil köteg van benne.

 

 

Összegzésképpen azt tudom mondani, hogy egy nagyon szerethető és remekül működő pamacs, bátran ajánlom mindenkinek kipróbálásra.

 

Köszönöm a figyelmet!

 

Bowapex

 

A cikkről folytatott diskurzus ide IDE kattintva érhető el!