Yaqi High Mountain Badger silvertip borotvapamacs

Írta: Bowapex

 

Korábbi cikkeimben többször említettem, hogy nem igazán szeretem a borzszőr pamacsokat. Ami megfordult nálam, az valóban nem tetszett. Általában túlságosan „floppy” volt nekem, azaz nem volt elég gerinces a köteg. Én azt szeretem, ha egy pamacsnak van tartása és kellően átmasszírozza az arcom. Aztán megrendeltem az első Yaqi silvertip pamacsomat.

 

Mivel komoly leértékelés volt az Aliexpressen, gondoltam 12 dolcsit megér, hogy kipróbálhassam. Néhány hét várakozás után megérkezett ő.

 

 

 

Teljesen más volt mint amiket eddig próbáltam és nagyon megtetszett. A köteg rendesen tömött és gerinces, még a kemény szappanokkal is könnyedén elbánt. Rövid időn belül sikerült beszereznem a következő silvertip Yaqit.

 

 

 

Ez még jobban tetszett, mivel a nyele sokkal jobban a kezemre állt. Akkor kezdtem el kacsingatni a Yaqi „zászlóshajója”, a High Mountain Badger Silvertip pamacs után.

Nem sokkal később ő is megérkezett.

 

 

 

Már az első kézbevételnél nagyon tetszett. A nyél rendkívül komfortos fogást biztosít és mind az összeszerelés, mind a köteg kialakítása nagyon igényes. A színvilága is tetszetős számomra. A köteg átmérője 24mm, a loft hossza pedig 55mm a leírás szerint. A hozzám került pamacs kötege kicsit rövidebb, kb 53mm. Ennyi még belefér.

 

Samponos átmosás következett, majd az első használatba vétel. Ami feltűnt mind a három pamacsnál, hogy semmilyen állatszagot nem éreztem áztatás után, pedig ez még a márkásabb daraboknál is megszokott volt eddig. Hullást nem tapasztaltam eddig semelyiknél.

 

Elsőnek a jól ismert Balatoni szappant vetettem be. Ezt már jól ismerem és szeretem, úgyhogy tudtam milyen habot várhatok tőle.

 

Már a habképzésnél feltűnt, hogy ez a köteg valóban más. Kicsit még gerincesebb mint a másik két Yaqi. Ez valószínűleg a hegyi borz vastagabb szőrszálai miatt lehet, mivel a silvertip pamacsok mindig a borz nyaki részén található szőrből készülnek, de elképzelhető, hogy a köteg „bulb” kialakítása is tehet róla. A másik két Yaqi pamacsom kicsit laposabb forma.

 

Nagyon gyorsan sikerült elképesztő habot kreálnom, min tálban, mind arcon. Íme!

 


 

 

Arcon használva nagyon kellemes érzés. Jól átmasszírozza a bőrt és az arcon habosításban is jeleskedik. Az első néhány alkalommal kicsit szúrt a pamacs, amit furcsálltam, de a harmadik alkalommal már nem éreztem ilyet. Szerintem betört. Ezt a másik két pamacsnál nem éreztem, valószínűleg sajátossága ennek a kötegnek.

 

Mindent egybevetve ez egy nagyon ajánlott pamacs, főleg hogy az ára is rendkívül kedvező. Ezt a minőséget sokkal drágábban lehet elérni egyéb márkákból. Ha valaki sokallja a 46 dollár körüli árat, akkor a „sima” silvertip is teljesen jó pamacs, még kedvezőbb áron.

 

A Yaqi pamacsok itt érhetőek el: Yaqi Factory Store

 

Diskurzus a cikkről a facebook csoportban IDE KATTINTVA!

Kellemes borotválkozásokat kívánok!

 

Bowapex

 

 

 

 

 

a