Yaqi slant "biztonsági" borotva

Írta: Bowapex

"Na ez nem gyerekjáték!"

Ez volt az első gondolatom, amikor pengét raktam a Yaqi slant borotvájába, amit még a megjelenése előtt volt szerencsém kipróbálni. Nem találkoztam még ennyire agresszív eszközzel a biztonsági borotvák között. Na de ne szaladjunk ennyire előre.

 

Amikor megtudtam, hogy készült ilyen borotva és létezik belőle prototípus, azonnal elhatároztam, hogy ki kell próbálnom. Rövid levelezés és egy kicsit (sokkal) hosszabb postai ügyintézkedés után meg is érkezett.

Az első benyomásom az volt, hogy ez gyönyörűen sikerült. Mind a kidolgozás, mind a felületkezelés tökéletes. A formavilága is nagyon bejött. A fej kicsit hasonlít a Mellon fejekhez, de ennek az oldala is zárt, így biztosan nem vágja meg a kezünket az összecsavarozásnál. A hozzá küldött nyél is gyönyörűen kivitelezett és a súlya is megfelelő. Egyáltalán nem fej nehéz a borotva, ennek külön örültem.

Az első döbbenet akkor ért, amikor pengét tettem bele. Ijesztő volt a látvány. Ekkora pengekiállást még nem tapasztaltam semmiben, még a legendás Mühle R41/2011 is ipari tanuló mellette. Rendesen megcsavarja a pengét, szinte nyögött amikor meghúztam a nyelet. Nem azt mondom, hogy remegő lábakkal, de mindenképpen kellő tisztelettel kezdtem neki az első borotválkozásnak vele.

A megfelelő előkészületek és néhány ima elmormolása után neki is láttam. Itt nyert igazán értelmet a "ne nyomd" kifejezés. Mondjuk eszembe se jutott. Szinte csak simogattam vele az arcom. A visszajelzései nagyon egyértelműek, szinte megsüketültem a sercegéstől. A hollow ground borotvakéseknél is nagyobb zajt csapott. Ez köszönhető a nagy pengekiállásnak. A szögek nagyon nagy tartományban variálhatóak a többi DE borotvához képest.

Az eredmény felülmúlta minden várakozásomat. Elképesztően alapos borotválkozás volt, szinte már az első wtg kör után abba lehetett volna hagyni, de kalandvágyból mentem még két kört. A végeredmény tökéletes, irritációmentes simaság.

 

Hogy tetszik-e? Nagyon is. Jelenleg ez a legalaposabb biztonsági borotvám. A dizájn is nagyon bejön. Azt nem tudom, hogy a Yaqi fog-e változtatni rajta, mert nagyon vegyesek a vélemények. Az első sotd fotóm után rám írt egy külföldi teszter, hogy ez mennyire rossz és szétkapta vele az arcát. Szerintem csak meg kell tanulni borotválkozni és akkor tudja értékelni.

 

Szóval remélem hamarosan piacra kerül és ebben a formában. Ha szelídítenek rajta, akkor már nem biztos, hogy ekkora élményt fog nyújtani.

 

Egy biztos. Kezdők ne vegyenek ilyet! Vagy de és akkor tutira megtanulnak borotválkozni.

 

Kellemes borotválkozásokat!

 

Bowapex