Hogyan borotválkozzunk

Írta: Szekelya

A jó módszer -

A Gillette módszer

 

Hogyan borotválkozzunk

  1. Szerezze meg a kapható legjobb szappant.
  2. A borotva használata előtt puhítsa fel alaposan a szakállat.


Hagyjon elég időt a habnak, hogy hasson, és dörzsölje be jól, ügyelve arra, hogy elejét vegye a bőrirritációnak. Jusson eszébe, hogy a borbély percekig dörzsöli a habot - mert jól tudja, hogy semmilyen borotva, bármely éles is legyen, nem borotvál jól, míg a szakáll elég puha nem lészen. Forró vagy meleg vízzel a hab gyorsabban hat, mint hideggel. Ne kárhoztasson semmilyen borotvát, míg meg nem tudja, mire képes, amikor az arcz borotválkozáshoz megfelelő állapotban van.

A pengét bármelyik felével bármilyen irányba behelyezheti. Legtöbb esetben a borotva szorosan becsavarva működik a legjobban, legfőképpen a szőr növekedési irányával szemben borotválkozva. Jól kiborotvált archoz lazítsa meg egy csekély mértékben a nyél végén lévő csavart, hogy a penge éle kicsit távolabb hajolhasson a fésű fogaitól.

Néhányan egyenesen húzzák végig a pengét az arcukon, vagyis merőlegesen az élre, és kielégítő eredményre jutnak. Mások a penge élét többé vagy kevésbé hegyes szögben tartják a mozgás irányához képest, míg néhányan oldalra húzzák, ahogyan haladnak.

Egy kevés próbálkozással bárki megtalálhatja az arczához legjobban illő módszert.

Borotválkozás közben, ha szükséges, öblítse le a pengét, a borotva fejét forró csapvíz alá tartva, vagy merítse forró vízbe.

Borotválkozás után a nyél végén található csavar meglazítandó, hogy a penge sík alakra egyenesedjék. Eztán öblítse le a borotvát forró vízben. Vegye ki a pengét, és préselje (ne törölje) törölköző vagy ruha hajtásai közé. Íly módon megvédi sérüléstől vagy rozsdásodástól.

Ne tárolja a nedves nyelet egyazon dobozban a pengével, mert a nedvesség hajlamos elrozsdálni az éleket. A penge élei ne érjenek kemény anyaghoz. Ne húzzon el ruhát vagy más takarítókendőt az éleken. Vigyázzon a pengéire, akkor tovább tartanak és jobb eredményt biztosítanak.

Ha nem boldogul a Gillette borotvával, biztos lehet benne, hogy az nem a borotva hibája.

Meséljen barátainak a Gillette-ről, hogy ők is élvezhessék az ön számára biztosított kényelmet.

Minden új Gillette penge lezárt borítékba helyeztetik, mielőtt elhagynók a gyárat. Bizonyosodjon meg róla, hogy sértetlenül zárt pengéket vásárol.

Hat új pengét kap egy tucat tompáért, ha karc és rozsdamentes jó állapotban küldi vissza őket.

 

 

Forrás: Gillette Double Ring User Manual 1904