Ritkán használt borotváim 2 - Gillette New Long Comb

Írta: szekelya

Ma mégis elővettem a tegnapra tervezett Gillette New Long Comb-ot a #RitkánHasználtBorotváim közül.

Ezt eddig összesen egyszer vagy kétszer használtam, eleve nyél nélkül vettem, és a kezdeti sikertelenségek után félre is tettem. A hozzá szánt nyélnek nem jó a menete hozzá. Ezúton is keresnék egy New nyelet, ha valakinél volna elfekvőben. (De miért lenne?)

Annak idején azért tettem félre, mert gyengének találtam, itt volt az ideje elkezdeni megtanulni a használatát.

 

Pont azt csináltam, amit a kezdőknek ajánlanak. Az arcomhoz illesztettem a topcap-et, olyan szögben, ahol már nem vág, és onnan kezdtem el visszadönteni adig, ahol elkezdem érezni és hallani ahogy dolgozik. Nem egy hangos borotva, figyelni kellett. Nem is éreztem rá egyből, olyan volt, mint amikor Whoopi Goldberg megskáláztatja az indiszponált kórust előadás közben, mindhárom menetben többször eljátszottam ezt a szögkeresést.

 

"Az lehet a legrosszabb halál, ha valakinek lassan egy szöget vernek be a fülébe. De lehet, hogy a szögsebesség nem számít."

Idézet az If c. filmből, bocs, nem tudom hogy jutott eszembe.

 

Annak idején abszolút a kinézet alapján kezdtem kizárólag Open Comb borotvákat keresni. Ennek a hobbinak a tárgykultúrája fogott meg először, és az OC borotvák gyönyörűek. És ha valami OC, akkor ez a Long Comb igazán az. Halkan vallom be, hogy szebb, mint az abszolút kedvenc Old Type-om, ezért tényleg nagyon bízom benne, hogy ez valamikor jó lesz nekem.

 

Kicsit tovább tartott, mint általában, de pl. a minap használt Gillette Tech-nél sokkal jobb lett az eredmény.

Végül nem a képen látható Henri et Victoria La Poire Francaise szappanmintát használtam, hanem szantálos Trufitt & Hill-t, hogy ne vigyek be több ismeretlent az egyenletbe, és a végén Proraso szantál AS-t ebből a vintage üvegcséből. A Henri et Victoria fás - körtés - édeskés világa nem fogott meg. Egyszer szeretném majd kipróbálni, mert tőlük nem próbáltam még semmit, de ez a szappanminta majd a borotvatalálkozón talál új otthonra, ahol megbecsülik.

 

Mindenestül jobb lett az eredmény, ezzel a borotvával szivesen próbálkozom majd újra.

 

 

Az eredeti bejegyzés és kommentjei.