Ritkán használt borotváim 1 - Gillette Tech

Írta: szekelya

Ez a facebook csoportban megjelenő poszt sorozat arról szól, hogy kezdjük el használni az amúgy okkal félretett borotváinkat, és a tanulási fázist osszuk meg egymással. Ez volt a játékra való meghívás.

Ma reggel egy furcsa, testborotválásra átalakított, hosszított nyelű Gillette Tech-et használtam, ami 1972 első negyedévéből való - mint én is. Tegnap olyan durván BBS-re borotváltam magam az egyik kedvenc open comb borotvámmal, hogy ma reggel szinte alig volt szükségem borotválkozásra. Hmm. Erre kesőbb visszatérek.

A legjobb pamacsommal haboztam arcon, hogy az előkészítes a lehető legjobb legyen.

Ezzel a borotvával lesz mit tanulni. Az első odafigyelős benyomások: talán az orrom alatti részt borotválva volt valami pengeérzetem, egyébkent semmi. Pedig pont azt szeretem a többi borotvámban. Így aztán automatikusan kezdő hibát vétettem, nyomtam, mert lehetett, aztán észbekaptam. Mondjuk nem lett nagy baj.

A nyakamnál érdekes volt ez az enyheség. Jellemzően ott az XTG kör helyett ATG-t csinálok, vagyis a második körben a nyakamon nem a növésirányra merőlegesen, hanem vele szemben húzom a borotvát, pont úgy, mint a befejező 3. körben. Valamiért egy agresszív OC borotvával a nyaki XTG nekem felejtős, és meglepő, hogy az ATG kényelmesebb.

Na ezzel simán nekimentem keresztben is, és nem szedte szét a bőrömet.

És simán borotváltam az ádámcsutkámat is bármelyik irányban, pedig ott azért óvatoskodva mentem mindig egészen addig, amíg Gábor Bálint (lásd borbélyház vlog) egyik klassz videójából megtanultam azt a trükköt, hogy pár centire oldalra húzzam a bőrt az ádámcsutkáról, és úgy borotváljam azt a területet.

Első körben nem tudok sok érdekeset mondani. Klasszul bejött, hogy ez a Tech nekem azzal a módszerrel, amit használok, nem lesz az igazi. Annak ellenére, hogy kevésbé voltam borostás, mint borotválkozás előtt szoktam lenni, 3 teljes környi borotválkozás utan, temérdek igazgatást követően sokkal borostásabb vagyok, mint borotválkozas után szoktam lenni. Ez nem BBS (baby butt smooth), nem DFS (damn fine shave) maximum egy SAS (socially acceptable shave, magyarán kb. látszik, hogy azért megprobáltam).

Tanultam tegnap mégvalamit. Az illatokról olvasgattam, és egy parfüm site-on azt írták, hogy ugyanaz az illat sokkal tartósabb lesz, ha már hidratált bőrön alkalmazzuk. Így a mai borotválkozást követően egy (számomra legalábbis) illatmentes balzsammal zártam a műveletet, majd picit később tettem magamra a Clubman Special Reserve after shave-ből, ami amúgy is egy jól érezhető és nagyon tartós illat. Isten irgalmazzon a körülöttem levőknek. :)

 

Holnap szerintem egy Gillette New Long Comb-bal folytatom a játékot, ehhez pedig később térek vissza.

Szekelya

 

Az eredeti bejegyzés és kommentjei.