Nöberu B43 borotva teszt

Írta: Bowapex

 

A Nöberu egy svéd, férfi kozmetikumokat gyártó cég. Korábban már teszteltem a borotválkozási termékeiket és megelégedéssel használom azóta is. Most lett lehetőségem kipróbálni a biztonsági borotvájukat is.


A B43 számra hallgató borotva egy pillangós nyitású, zárt fésűs biztonsági borotva, amit egy neves német cég gyárt számukra. Belső információim szerint ez egy Timor, de a cég hivatalos honlapján erre pontos utalást nem találtam.
A készülék az első szemrevételezés után nagyon tetszett. Az összeszerelés minősége, a bevonat és a nyél textúrája nagyon meggyőző. A súly megfelelő, nem túl könnyű és jó a kiegyensúlyozottsága is. A nyitás és zárás pontos és könnyen jár. A pengét nem hajlítja túlságosan és feszesen tartja. A penge kiállás megfelelő, első benyomásom az volt, hogy ez egy szelíd borotva lesz.
Az első pozitív benyomások után eljött a kipróbálás ideje. Feather pengét táraztam be, ha ezzel jól muzsikál, akkor szinte minden pengével megfelelő tapasztalataim szerint.
Természetesen a próbához a Nöberu termékeket használtam, abból is a szantálos olajat, szappant és balzsamot, valamint a balzsam előtt timsót..


A pamacsolás után nekikezdtem az első körnek. Új készülékekkel általában érdemes óvatosan kezdeni, amíg nem ismerjük a borotva agresszivitását. Korábban a Fatip piccoloval már megjártam :)
Meglepő volt. A borotva a Feather pengét totálisan megszelidítette. Teljesen simán futott a penge az arcomon, semmilyen irritációt nem éreztem. A következő két kört már bátrabban csináltam és így sem történt semmi rendkívüli. A végeredmény tökéletes simaság. A timsó pedig egyáltalán nem csípett utána. Azóta pár alkalommal használtam és mindig ez a tapasztalat. A legjobb a Feather pengével volt.


Azt hiszem erre mondják hogy "bolondbiztos" borotva :) Ez valóban megérdemli a "biztonsági" jelzőt.


Kezdő wetshaverek számára nagyon ajánlott, biztosan kellemes élményekkel lesznek gazdagabbak. Profik számára reggeli sietős borotválkozásokhoz tökéletes!

Köszönöm a figyelmet!
Bowapex