D.R. Harris Marlborough szappan teszt

Írta: Bowapex

A D.R. Harris&Co már több mint 200 éve gyárt kozmetikumokat, elsősorban borotválkozási célokra. Termékei minden esetben a luxus kategóriába tartoznak. Borotvaszappanjaik a hagyományos vonalat követik mind az előállítás, mind a tradicionális illatanyagok terén. Ezek közül is az egyik legkiemelkedőbb a Marlborough, amit a napokban kaptam kézhez és tesztelhettem.

Már a kibontáskor érezhető volt a nagyon kellemes fás, füves illat. Nem tolakodó, de nagyon kellemes és tartós illatot ad még órák múlva is. A szappan a faggyús keményszappanokhoz sorolható, így egy gerincesebb sörte pamaccsal próbálkoztam vele első körben. A második alkalommal egy szintetikus pamacsot használtam, amivel szintén jó eredményt tudtam elérni.

Miután találtam egy erre alkalmas csuprot amibe pontosan belepasszolt, nekiláttam a pamacsolásnak. Nagyjából 30 másodperc alatt sikerült megtöltenem fantasztikus állagú és illatú habbal az edényt. A Proraso sörte remek habot csinált. A pamacsolás hatására sokkal jobban felszabadultak az illatanyagok is. Az arcon pamacsolva tökéletes fedést produkál és a hab nagyon tartós. A pamacsban is elég hab maradt mind a három körre, úgyhogy ez tökéletesen működött. Az illata továbbra is eszméletlenűl jó!

A borotválkozási élmény egyszerűen tökéletes. Nagyszerűen puhít és síkosít, valamint a borotvába sem ragad bele a hab. Kipróbáltam késsel és biztonsági borotvával is (Fatip Piccolo). Mindkettővel tökéletes borotválkozást sikerült produkálni.

Irritáció sehol sem jelentkezett, sőt kimondottan kellemes volt utána az érzet. Ebben azért közrejátszott a Mühle Organics balzsam is ami a legutóbbi teszt óta nagy kedvencem lett :)

Összegezve a tapasztalataimat, a D.R. Harris Marlborough szappan egy igazi luxuskategóriás kozmetikum. Nem olcsó, viszont ezért az árért prémium minőséget kapunk. A szappan sokkal vastagabb mint általában megszokott, így azt gondolom, hogy napi használat mellet négy hónapot szinte biztosan kibír. Ha ezt is hozzávesszük, akkor azt mondhatom, hogy egy nagyon kedvező árú prémium termék. Erősen javaslom mindenkinek a kipróbálását. Biztosan nem fog benne csalódni.

 

Bő habot mindenkinek :)

Bowapex