Baxter of California Shaving Tonic

Írta: Bowapex

Mivel a Baxter of California cég nem elsősorban a borotválkozó kozmetikumairól ismert, így eddig nem igazán volt tapasztalatom a termékeikkel kapcsolatban. Több helyen is olvastam erről a tonikról és kíváncsi lettem rá. A napokban kaptam kézhez és szeretnék beszámolni a tapasztalataimról.

A termék nem kevesebbet ígér, mint hogy használható pre és after készítményként is. A leírás szerint ha pre "módban" szeretnénk használni, akkor meleg vizes törülközőre kell fújni belőle és harminc másodpercig az arcunkra kell helyezni. Ha aftershave-ként használnánk, akkor ugyanezt kell tennünk, de hideg vizes törülközővel.

Ez így elég érdekesen hangzott, így kipróbáltam.

Az első benyomásom a termékről az volt, hogy nagyon praktikus a kiszerelés. Pumpás megoldással tudjuk kicsikarni a nekünk kellő mennyiséget, ami nagyon praktikus, főleg ha utazáskor használjuk.

Az illata nagyon friss és kellemes. Menthol, borsmenta, eukaliptusz és kámfor a fő összetevők, de tartalmaz A,D és E vitaminokat is amik nagyon jók a bőrnek.

Kipróbáltam mindkét módban.

Pre alkalmazásban igazán nem vettem észre komoly változást, igaz hogy én fürdés után szoktam borotválkozni, így a meleg víz már előre dolgozott és a tonik nem tudta kifejteni áldásos hatását teljes mértékben. Egy kis javulás azért érzékelhető volt, de szerintem maradok a jól bevált olajoknál amit úgy megszerettem a The Australian Barber és a Mr Natty kínálatából.

After shave-ként viszont nagyon kellemes élmény volt. Kivételesen nem használtam timsót ahogy szoktam, hogy csak a tonik hatását tudjam felmérni. Használtam törülközővel és törülköző nélkül is. Nekem az utóbbi jobban bevált. A tenyerembe fújtam belőle és úgy vittem fel az arcomra. Kellemesen hűsít és nagyon jól ápol. Az illata pedig nagyon kellemes, bár nem hosszú hatású. Úgy gondolom, hogy nyáron csak ezt fogom használni, télen inkább a jól bevált Mühle Organics, vagy De Vergulde Hand balzsamot.

A Baxter of California shave tonic egy nagyon kellemes termék. Borotválkozás utáni készítményként nagyon tudom ajánlani, főleg melegebb időben, de érdemes kipróbálni borotválkozás elött is.

 

Köszönöm a figyelmet!

Bowapex