Qshave Futur klón

Írta: Borbély János

Rövidke szösszenet a techokrata cuccról.
Először a száraz adatok.
Teljes hossz: 108 mm.
Markolat hossza: 93 mm.
Markolat vastagsága (alul): 18 mm.
Markolat vastagsága (középen): 11 mm.
Fej: 51 mm x 27 mm.
Súly: 85 gramm (a hozzá adott pengével együtt).
Anyaga: cink ötvözet.
Állíthatóság. 1-től 6-ig skálázva, fokozatmentes.

És akkor pár szót a használati tapasztalatokról. Eddig kétszer volt alkalmam használni, mind a két alkalommal a hozzá adott pengét használtam. Maga a penge első alkalommal teljesen jól tette a dolgát, másodikra már kicsit alábbhagyott a lelkesedése, de még bőven lehetett használni. Igazából sem jót, sem különösebben rosszat nem tudok róla elmondani.
A beretváról. Én hosszú évek óta az öreg Huszárt használom kisebb-nagyobb kitérőkkel, ez hozzá képest nagy méretű. Az első dolog amit a huszonéve megszokott mozdulataimon változtatnom kellett, a fogás. Ugyan a markolaton ki van alakítva egy vékonyítás, gyanítom pontosan azért hogy "itt fogjad hülyegyerek", de nekem kényelmesebb volt amikor kicsit feljebb fogtam rá a cuccra, konkrétan a számozásnál. Később szárazon megnézve valóban ott van a borotva egyensúlyban, de akkor egy kitartott fém tollon nagyon szépen tudtam tartani. Olcsójáték hülyegyerekeknek.
Ami nekem -bár ez szokás kérdése- kicsit bajos volt, hogy nem éreztem igazán a penge szélét, mivel a fej kb. 8 milliméterrel túllóg a pengén mindkét oldalon. Akik ezt megszokták, vagy teljes arcot borotválnak, azoknak valószínűleg nem is lesz vele gondjuk. Vagyunk néhányan, akik némi szőrt hagynak az arcukon, úgymint körszakáll és barátai. Itt egy kicsit varázsolni kellett, mert nem éreztem pontosan a széleket, de ismétlem: ez a borotva megismerésével valószínű változni fog.
Hogy leváltaná az öreget, azt nem hiszem. Néha viszont egy kis változatosságnak tökéletes lesz, amikor előtör a modernebbik énem. :)